Cu sprijinul DRRM – un nou Centrul de Informare pentru studenţi şi...

Cu sprijinul DRRM – un nou Centrul de Informare pentru studenţi şi mediul academic

Cu sprijinul DRRM, la Universitatea de Stat din Chişinău a fost inaugurat Centrul de Informare “Gheorghe Brătianu”, menit să contribuie la informarea corectă despre realităţile din România. Centrul beneficiază de sisteme de videoconferințe și de automatizare complexă pentru desfășurarea activităților.
Prezent la eveniment (30 noiembrie 2021), secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, alături de Excelența Sa Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, a precizat: „Este un proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, care asigură un mediu academic modern pentru studenții Universității. În aceste sens, a fost achiziționat echipamentul necesar bunei funcționări a Centrului în valoare de peste 100.000 RON”. Șeful DRRM a adăugat că principalele obiectivele ale înființării Centrului de Informare sunt promovarea, în mediul universitar din Republica Moldova, a valorilor românești comune, ca o componentă a dezvoltării culturii europene.
Excelenşa Sa Daniel Ioniţă: „Suntem bucuroși să fim alături de dumneavoastră în această instituție de învățământ românesc, unde se studiază valențele speciale ale relațiilor complexe dintre România și Republica Moldova. Dintre aceste valențe, educația joacă un rol important și, sperăm că acest centru dotat la standarde înalte, să vă ajute pe dumneavoastră și generațiile care vor urma să se conecteze mai bine la realitățile lumii moderne.
Aici sunteți păstrători ai adevărului, sunteți cei care gândiți cu 2, 3, 5, 10 ani înainte și, totodată, sunteți cei care veți reprezenta întotdeaua acea coloană vertebrală, acel element tare, care trebuie să existe în orice societate.
La mulți ani tuturor! La mulți ani, români, oriunde vă aflați! La mulți ani, România!”.
Acest proiect este al patrulea de acest fel finanțat de România în Republica Moldova şi a fost inaugurat la 30 noiembrie 2021 în sediul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității De Stat din Moldova.