Secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu R. Moldova, Adrian Dupu,...

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu R. Moldova, Adrian Dupu, despre importanţa alegerilor din 11 iulie

Adrian Dupu, Secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu R. Moldova a declarat în studioul Puterea Știrilor: „Alegerile de duminică din Republica Moldova sunt foarte importante pentru parcursul european al țării și pentru un viitor prosper și democratic. De aceea ii îndemn pe toți să iasă la vot, să aleaga un parlament care să îi reprezinte și care să muncească în interesul poporului.” Adrian Dupu s-a adresat aparte studenților și cetățenilor moldoveni stabiliţi în România: „Voi locuiți aici, vedeți care este diferența între calitatea vieții din România și Republica Moldova și știți că se poate și dincolo de Prut să se facă pași importanți spre o democrație consolidată, condiții decente de viață”.
Întrebat ce părere are despre prezenţa AUR la alegerile parlamentare din R. Moldova, Adrian Dupu remarcă: România a trimis mereu expertiză în R. Moldova, am avut mereu consultanţi pe diferite domenii şi moldovenii şi autorităţile din R. Moldova au învăţat din experienţa noastră… Eu sper că şi în aceste alegeri au să înveţe din experienţa noastră, pentru că vedem în România un AUR extremist, un AUR antieuropean, antiNATO. Chiar dacă în R. Moldova încearcă să aibă un alt discurs, vedem un AUR care atacă constant Guvernul (e vorba de Guvernul României, n.n.), atacă – constant – Preşedintele, şi eu sper ca cetăţenii R. Moldova să înveţe şi din greşlile noastre, nu doar din experienţele noastre bune.”