Cea de a 15-a vizită a Familiei Regale în Republica Moldova, începând...

Cea de a 15-a vizită a Familiei Regale în Republica Moldova, începând din anul 2005

Custodele Coroanei și Principele Consort s-au aflat în vizită oficială la Chișinău, între zilele de 27 și 28 octombrie 2022. La Palatul Prezidențial din Chișinău, Majestatea Sa Custodele Coroanei s-a întâlnit cu Excelența Sa doamna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova. La întâlnire a luat parte Alteța Sa Regală Principele Consort. Au fost prezenți ambasadorul României la Chișinău, domnul Cristian-Leon Țurcanu, reprezentanți ai Președinției Republicii Moldova și ai Casei Majestății Sale.
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, notează în pagina sa de Facebook: „M-am bucurat să o revăd astăzi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, care împreună cu Alteța Sa Regală, Principele Radu, efectuează o vizită la Chișinău. Am vorbit cu Majestatea Sa despre relațiile moldo-române, despre situația complicată prin care trece Republica Moldova și întreaga regiune. Am mulțumit pentru sprijinul generos pe care ni-l oferă și de această dată România pentru a ne ajuta să rezistăm în fața crizelor.
Mi-am exprimat recunoștința și pentru implicarea Casei Regale a României în promovarea, în capitalele europene, a aspirațiilor noastre de euro-integrare. Am simțit această implicare atunci când am obținut statutul de țară candidată la UE, mizăm pe sprijinul Casei Regale și în pașii următori spre aderare. Integrarea europeană este șansa noastră de a rămâne parte a lumii libere.
Am discutat cu Majestatea Sa Margareta și despre proiectele în domeniile educației, sănătății și social, susținute de Casa Regală a României, și am apreciat deschiderea Majestății Sale de a promova investițiile și consolidarea relațiilor economice bilaterale. Cred cu tărie că la aceste poduri virtuale se vor alătura podurile adevărate pe care le vom construi peste Prut, apropiind și mai mult țările și cetățenii noștri.”