Coronavirus: Opt programe de asistență macrofinanciară stabilite în susținerea partenerilor de extindere...

Coronavirus: Opt programe de asistență macrofinanciară stabilite în susținerea partenerilor de extindere și de vecinătate

Brussels, 11/08/2020 „Începând de astăzi, Comisia Europeană, în numele UE, a coordonat cu opt parteneri Memorandumuri de Înțelegere privind programele de asistență macrofinanciară (AMF). Acordurile fac parte din pachetul AMF de 3 miliarde de euro pentru partenerii de extindere și de vecinătate, menit să-i ajute pentru reducerea efectelor recesiunii economice provocată de pandemia de coronavirus.

Punerea în aplicare continuă și rapidă a acestor programe este o dovadă importantă a solidarității UE față de aceste țări într-un moment de criză fără precedent.

S-a convenit deja asupra memorandumurilor de înțelegere cu Albania, Georgia, Iordania, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord și Ucraina. Patru din aceste documente au fost, de asemenea, semnate oficial: Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord și Ucraina. Negocierile Memorandumurilor cu celelalte două țări – Bosnia și Herțegovina, Tunisia – sunt în curs de desfășurare.”

Sursa: Delegaţia Uniunii Europene în R. Moldova