Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) finanţează 36 proiecte, în valoare...

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) finanţează 36 proiecte, în valoare totală de 5.377.356,75 lei

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) anunță publicarea rezultatelor finale în urma evaluării cererilor de finanțare pentru anul 2022.
Din cele 138 de solicitări de finanțare, în valoare de 60.251.235,53 lei, au fost aprobate 36 proiecte, în valoare totală de 5.377.356,75 lei.
Cele mai multe proiecte aprobate sunt pentru domeniile mass-media (13) și cultură (11). Printre acestea se numără „Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, ediția a V-a”, eveniment ce a primit înaltul patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis, și al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.
Proiecte aprobate în domeniul Educației sunt în număr de 8, în cadrul programului Spiritualitate și tradiție vor primi fonduri nerambursabile 3 proiecte, în timp ce în cadrul programului Societate civilă, va fi finanțat un proiect.
În perioada următoare va începe încheierea Contractelor de finanțare cu solicitanții declarați admiși.
#DRRM susține proiecte și acțiuni în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova având ca obiectiv consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie care stă la baza relației României cu Republica Moldova.