Doamnei Ana Guţu, prim-vicerector ULIM, i-a fost oferită distincţia Republicii Franceze „Cavaler...

Doamnei Ana Guţu, prim-vicerector ULIM, i-a fost oferită distincţia Republicii Franceze „Cavaler al Ordinului Legiunea de Onoare”

La 20 octombrie, în cadrul unei ceremonii extraordinare desfăşurate la ULIM, Excelența Sa Pascal Vagogne, ambasadorul Franţei în R. Moldova, a acordat Ordinul Legiunea de Onoare în grad de Cavaler al Republicii Franceze prof. univ. dr. Ana Guțu, prim-vicerector ULIM. Eevenimentul încununează suita de manifestări dedicate aniversării a 25-a de la fondarea ULIM.

Potrivit comunicatului ULIM, încă la 14 iulie 2014, președintele Franței de atunci, François Hollande a emis decretul de decorare a distinsei noastre personalități. În același an, dna Ana Guțu a fost decorată de președintele României Traian Băsescu cu Ordinul Steaua României în Grad de Mare Cruce pentru contribuția la constituționalizarea Declarației de Independență și a limbii române. Ordinul Legiunea de Onoare în grad de Cavaler este cea mai înaltă distincție onorifică franceză, instituită în anul 1802, de Napoleon Bonaparte.

Sursa (şi foto) ULIM