Furnizorii de servicii media audiovizuale TV din R. Moldova – incluşi în...

Furnizorii de servicii media audiovizuale TV din R. Moldova – incluşi în baza de date MAVISE, alături de 41 țări europeneropene

Republica Moldova a fost inclusă în baza de date a Observatorului European al Audiovizualului – MAVISE, informează Consiliul Audiovizualului. În premieră, furnizorii de servicii media audiovizuale TV care dețin licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizuale sunt parte a registrului.
Despre includerea Moldovei în MAVISE, președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a discutat cu reprezentanții European Audiovisual Observatory – Observatoire européen de l’audiovisuel la Reuniunea Platformei europene a autorităților de reglementare #EPRA care a avut loc la Anvers, Belgia, în luna mai 2022.
MAVISE este o bază de date cu acces gratuit privind serviciile audiovizuale din 41 de țări europene, ce permite căutări interactive în registrele autorităților și/sau ministerelor europene de reglementare a audiovizualului.
MAVISE oferă, atunci când este fezabil, informații despre proprietarul final al furnizorului de servicii media.
Actualizarea bazei de date are loc în mod regulat, la 2 luni de la înregistrarea oricărei modificări în registrele naționale. Gestionarea MAVISE este susținută de programul CREATIVE EUROPE al Uniunii Europene.
Sursa, inclusiv foto: CA