Între cele două state româneşti – sute acorduri de înfrățire

Între cele două state româneşti – sute acorduri de înfrățire

100 primari ai Partidului Național Liberal din România și-au exprimat acordul de a se înfrăți cu 100 primari ai Partidului Acțiune și Solidaritate, a declarat parlamentarul Republicii Moldova Petru Frunze, pe una din reţelele de socializare, precizând:

“În curând vor fi semnate acordurile de înfrățire în care vor fi prevăzute activități comune privind preluarea experienței la accesarea fondurilor europene destinate dezvoltării comunităților locale. Totodată primăriile vor colabora pe plan cultural, educațional și investițional. Avem speranța că după semnarea acordurilor de înfrățire vom realiza sute de proiecte in interesul cetătenilor.

Pentru a apropia cetățenii Republicii Moldova de un nivel de trai european este necesar să realizăm un planul de acțiuni pe care comunitățile locale din România îl implementează cu succes de mai mulți ani.”

De remarcat că până în prezent, între cele două state româneşti au fost semnate mai multe sute acorduri de înfrățire între colectivitățile și administrațiile locale.