O biserică din Olanda ține slujbe non-stop de 27 zile, pentru a...

O biserică din Olanda ține slujbe non-stop de 27 zile, pentru a proteja o familie cu 3 copii

O biserică protestantă din orașul Haga a ţinut slujbe religioase non-stop, timp de 27 de zile, pentru a proteja o familie de refugiați din Armenia, care sunt în pericol de a fi deportați.

Legea din Olanda prevede că poliția nu are voie să intre în lăcașuri de cult în timpul slujbelor religioase. Așa că preoți din întreaga țară țin cu rândul slujbele religioase de la Biserica Bethel, pentru a împiedica oficialii să aresteze familia Tamrazyan, care locuiește în Olanda de nouă ani.

Sasun și Anousche Tamrazyan, împreună cu cei trei copii ai lor, au fugit din Armenia și au cerut azil în Olanda, după ce au fost amenințați cu moartea, din cauza activismului politic al lui Sasun. După ani de luptă în instanță, familia a obținut azilul în Olanda, însă guvernul a contestat decizia, reuşind să obţină o decizie care să le permitâ deportarea familiei.

Familia a aplicat pentru o „grațiere a copiilor”, o procedură prin care familiile de refugiați cu copii care trăiesc de mai mult de cinci ani pe teritoriul Olandei pot obţine permis de ședere. Aplicația lor a fost însă respinsă. Din luna mai 2013 și până acum guvernul olandez a admis doar 100 astfel de aplicații, din cele 1.360 câte au fost depuse.

Sursa, foto