Președinta Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureșan

Președinta Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureșan

În semn de apreciere pentru susținerea obiectivului de integrare europeană și a eforturilor de consolidare a proceselor democratice în R. Moldova, în data de 1 Decembrie, 2021, Președinta Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova.

Reproducem, mai jos, declaraţia europarlamentarului pe una din reţelele sociale:

„Mulțumesc mult, doamnă președintă Maia Sandu, pentru decizia de a-mi conferi „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova. Astăzi am venit din nou la Chișinău, a patra oară în ultimele luni. Am venit să lucrez ca parte a unei delegații a Parlamentului European. Am venit să ajut la apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Vreau ca cetățenii Republicii Moldova să simtă cât mai multe beneficii concrete ale apropierii de Uniunea Europeană.

Am fost surprins și foarte onorat de decizia președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, de a-mi conferi „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.
Dorința mea este ca și cetățenii Republicii Moldova să poată trăi în siguranță la fel ca toți cetățenii Uniunii Europene. Pentru asta am lucrat în ultimii ani, pentru asta voi continua să lucrez și în anii următori.
Mulțumesc mult pentru această onoare!”