Preşedintele Klaus Iohannis a decorat încă 3 personalităţi cu medalia „Centenarul Marii...

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat încă 3 personalităţi cu medalia „Centenarul Marii Uniri”

Președintele României Klaus-Werner Iohannis a conferit prin Decretul prezidențial nr. 244 din 29 martie 2021, medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente unor personalități din Republica Moldova.
În contextul acțiunilor de marcare a Zilei Europei, Ambasada României la Chișinău a organizat, în data de 12 mai 2021, o ceremonie de înmânare a distincțiilor menționate următoarelor personalități: Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Nicolae Negru și Ion Negrei.
Cu această ocazie E.S. Domnul Daniel Ioniță, ambasador al României la Chişinău, a declarat: „Ceremonia de astăzi face parte din ciclul de acțiuni organizate de Ambasadă pentru marcarea nu numai a Zilei Europei, dar și a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”, precum și cu ocazia aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova.
Multitudinea de lucrări științifice publicate, articolele și pozițiile civice exprimate, tăria de a confrunta, cu argumente științifice pertinente, grosolanele falsuri istorice care încă mai bântuie aceste meleaguri îi recomandă pe laureații noștri ca adevărați promotori ai adevărului istoric, piloni ai păstrării fibrei identitare comune– ai istoriei și limbii române, ai patrimoniului nostru cultural. Toate acestea vorbesc de la sine despre atașamentul lor față de valorile românești, deci față de valorile europene.”