Rusia intensifică pregătirile militare în Transnistria. Aşa-zişii „pacificatorii” desfășoară manevre cu lansatoare...

Rusia intensifică pregătirile militare în Transnistria. Aşa-zişii „pacificatorii” desfășoară manevre cu lansatoare de grenade

Militarii ruși dislocați în regiunea transnistreană au efectuat (26 ianuarie) noi exerciții militare în zonă, comunică Radio Chişinău, citând agenția oficială „Novosti PMR”.

„Militarii din plutonul antitanc al forțelor de menținere a păcii din Transnistria au îndeplinit standardele de tragere de la lansatorul de grenade anti-tancuri SPG-9. Aceste grenade sunt destinate pentru a distruge tancurile, sistemele de artilerie autopropulsate și alte ținte blindate. Exercițiile militare cu implicarea militarilor de forțele de pacificare au loc regularitate și sunt menite să îmbunătățească abilitățile practice ale luptătorilor”, specifică sursa citată.

În context, expertul în securitate Rosian Vasiloi constată o intensificare a exercițiilor militare, inclusive și cu trageri de luptă din toate tipurile de armament aflate în dotarea unităților care fac parte trupele de ocupație a Federației Ruse – Grupul Operativ al trupelor ruse (GOTR).

Europa Liberă scrie că în acest an au avut loc deja 21 de exerciții militare în cadrul GOTR.