Alianța Nord-Atlantică sprijină cetăţenii R. Moldova în lupta cu COVID-19

Alianța Nord-Atlantică sprijină cetăţenii R. Moldova în lupta cu COVID-19

La 29 martie curent, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a efectuat un transport în contextul misiunii de asistență umanitară internațională a NATO în sprijinul Republicii Moldova. Asistența constă în oferirea a 1,5 tone de echipamente de protecție sanitară (100000 măști FFP2).
Cu această ocazie, ambasadorul României în R. Moldova, E.S. Daniel Ioniță, prezent la eveniment, a menţionat: „Cetățenii Republicii Moldova trebuie să simtă că suntem solidari cu diverse ajutoare pentru ei, atât pe platforma europeană, cât și pe platforma NATO, care completează eforturile pe care le facem în plan bilateral. Cât privește NATO, Alianța noastră este una politico-militară, fiind caracterizată de principiul mușchetarilor: „Toți pentru unul și unul pentru toți!”.
Iată că Republica Moldova a fost inclusă în acest plan de sprijin. Mulțumesc și eu țărilor care au contribuit la fondul fiduciar al NATO, datorită cărora au fost achiziționate aceste ajutoare, în primul rând Luxemburgului și Norvegiei. Sunt mândru de forțele armate române că au putut să realizeze acest transport atât de repede.
Și iată, o nouă coincidență fericită – România împlinește astăzi 17 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică. La această dată aniversară suntem aproape de partenerii noștri din Republica Modova și dovedim că doar împreună suntem mai puternici, împreună putem să ieșim din această pandemie nenorocită. Sunt convins că astfel de ajutoare de asistență vor fi donate în continuare către toți cetățenii Republicii Moldova”.
Sursa – Ambasada României în R. Moldova