Brussels: „UE se angajează să colaboreze cu acei din R. Moldova, care...

Brussels: „UE se angajează să colaboreze cu acei din R. Moldova, care susțin procesul reformelor […] combaterea corupției și a intereselor dobândite, indiferent de afilierile politice, asigurând independența sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului”

Declaraţia purtătorul de cuvânt al Serviciului European de Acțiune Externă, din 12/11/2019: „Votul de neîncredere acordat guvernului din R. Moldova cu referinţă la procesul de recrutare a procurorului general trimite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din țară.

Coaliția (Blocul ACUM – PSRM, n.n.) a demarat o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupției, independenței sistemului judiciar și a investigării fraudelor bancare.

Nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu votarea guvernului.

Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni. În acest spirit, UE se angajează să colaboreze cu acei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă, ceea ce este la baza Acordului nostru de asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor dobândite, indiferent de afilierile politice, asigurând independența sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului. Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și al respectării statului de drept și a standardelor democratice.”