De Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, prin intermediul UE – un lot...

De Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, prin intermediul UE – un lot de 50.400 doze de vaccin anticovid din partea Guvernului Romaniei

În ziua de 27 martie, a sosit din România un nou lot de vaccin anti-Covid-19, de 50.400 doze. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a mulțumit Președintelui României Klaus Iohannis,și Prim-ministrului Florin Cîțu pentru acest sprijin generos și necondiționat, se psuen într-un comunicat de presă al Preşedinţiei R. Moldova.

„Astăzi, când marcăm Unirea Basarabiei cu România, putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Ne leagă de România nu doar cultura, limba română, trecutul, ne leagă o colaborare și o prietenie tot mai strânse pentru un viitor mai bun”, a spus şefa statului dintre Prut şi Nistru.

„Misiune îndeplinită!”, a declarat pe una din reţelele sociale Ambasadorul României în R. Moldova E.S. Daniel Ioniţă, menţionând: „Vaccinarea este gratuita si benevola, iar vaccinurile sunt destinate tuturor cetatenilor Republicii Moldova, indiferent de etnie, limba vorbita, regiune de apartenenta sau optiune politica.De retinut ca Romania isi indeplineste promisiunile in Republica Moldova, iar vaccinurile donate au fost achizitionate de Guvernul Romaniei si sunt platite de români. Acest lot este parte a donatiei de pana la 200.000 doze de vaccin anticovid anuntate de Presedintele Romaniei, ES domnul Klaus Werner Iohannis cu prilejul vizitei oficiale in Republica Moldova, la 29 decembrie 2020, la invitatia ES doamna Maia Sandu, Presedintele Republicii Moldova. Vor mai urma și alte loturi. Până atunci va indemn sa ramaneti responsabili si sa pretuiti sanatatea!”