Reputata unionistă Ana Guţu, din Chişinău – în fruntea Departamentului pentru Relaţia...

Reputata unionistă Ana Guţu, din Chişinău – în fruntea Departamentului pentru Relaţia cu R. Moldova, din Bucureşti

Premierul României Ludovic Orban a numit-o pe Ana Guţu – doctor în filologia romanică, vicepreședintă a Partidului Unității Naționale din Chișinău – în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, din București.

„Îmi face o deosebită onoare să accept funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM), structură creată de guvernul Ludovic Orban la propunerea PMP. Mulțumesc Partidului Mișcarea Populară pentru promovarea candidaturii mele în fruntea DRRM. Exprim ferma convingere – împreună cu toți colegii din Guvernul și Parlamentul României vom reuși să contribuim la apropierea celor două maluri de Prut, prin cooperare eficientă, în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova.”, a scris Ana Guţu pe una din reţelele de socializare.

Euro-deputatul român Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară, a declarat pe aceaşi reţea de socializare:

„Este un mesaj puternic pe care țara noastră îl transmite românilor de peste Prut! Trebuie să-i mulțumesc premierului Ludovic Orban pentru că a respectat angajamentul asumat și a creat, în premieră, această structură guvernamentală cu un rol esențial în impulsionarea relațiilor dintre cele două state cu trecut și viitor comun”.

Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării aminteşte că a votat noul Guvern „cu solicitarea clară de creare a unei instituții care să se ocupe de relația cu Republica Moldova – un segment al românilor din afara granițelor țării diferit de Diaspora și de comunitățile istorice.”

Imaginea – captură din emisiunea „Subiecte majore”