Secretarul de Stat al DRRM Adrian Dupu aminteşte că 90% din basarabenii...

Secretarul de Stat al DRRM Adrian Dupu aminteşte că 90% din basarabenii care studiază / au studiat în România au beneficiat / beneficiază de bursele oferite de statul român

La 19 aprilie, la Palatul Victoria, Secretarul de Stat al DRRM Adrian Dupu a avut o întâlnire  cu reprezentanții organizațiilor și asociațiilor studenților basarabeni în România. La întâlnire au mai participat Mara Mareş, Consilier de Stat în aparatul de lucru al Prim-Ministrului, și Bogdan Ghelbere, Secretar General Adjunct al Guvernului.
În cadrul întâlnirii, reprezentanții studenților au vorbit despre experiența lor de studenți în România, dar şi despre problemele și dificultățile cu care se confruntă. Aproximativ 90% din studenții din R. Moldova care studiază în România sunt beneficiari ai burselor oferite de statul român.
În cadrul întâlnirii, Secretarul de Stat Adrian Dupu a reiterat deschiderea Departamentului pentru colaborarea cu asociațiile și organizațiile studențești și i-a încurajat pe reprezentanții acestora să vină cu proiecte și idei de parteneriat.
Domnul Adrian Dupu a menţionat că Studenții din R. Moldova care studiază, sau au studiat în România, reprezintă unul din exemplele concrete ale sprijinului constant și consistent oferit de România pentru cetățenii din stânga Prutului.