Drum deschis negocierilor de aderare la UE. Declaraţia Preşedintei Maia Sandu

Drum deschis negocierilor de aderare la UE. Declaraţia Preşedintei Maia Sandu

Președinta Maia Sandu a declarat că astăzi este o zi importantă pentru viitorul Moldovei: „Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Acest pas este o recunoaștere a efortului nostru comun – al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea”, se spune într-un comunicat al Preşedinţiei. (Mai jos – comunicatul integral.)

Șefa statului menționează că raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc țara noastră de a deveni un stat european și necesare pentru a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor. „Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează și ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă și contribuie la securitatea regională și are grijă de bunăstarea cetățenilor săi”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Președinta a mai subliniat că guvernarea va depune toate eforturile pentru realizarea proiectului nostru de țară: „E mult de lucru. Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Republica Moldova în familia europeană este unica noastră șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru întreaga țară”.