Video. „Zilele Europei”- 2020 în R. Moldova: activităţi educaţionale, culturale şi interactive...

Video. „Zilele Europei”- 2020 în R. Moldova: activităţi educaţionale, culturale şi interactive la tv, radio şi online

Delegația Uniunii Europene în R. Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre UE acreditate în R. Moldova și ambasadele țărilor Parteneriatului Estic, organizează pe parcursul lunii mai o serie de evenimente educaționale, culturale și interactive, cu prilejul Zilei Europei. În premieră, Ziua Europei este marcată în R. Moldova timp de o lună la TV, radio, online. În perioada 10 – 17 mai, în R. Moldova se desfăşoară Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană. În acest an, la 9 mai Uniunea Europeană a marcat 70 de ani.

Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova: ” „Ziua Europei marchează valorile care au stat la bazele formării Uniunii Europene și care, timp de 70 de ani de la Declarația Schuman, au guvernat, prin solidarizare și unitate, Statele Membre. Aceste valori ne permit să trăim împreună, să devenim și mai puternici și mai uniți, contrar diferențelor de limbă, cultură, religie și obiceiuri. Solidaritatea este pilonul pe care se bazează funcționarea Uniunii Europene, fiind aplicată în mod special și în relația cu Republica Moldova. Pandemia de Coronavirus cred că a demonstrat mai mult ca niciodată că doar prin solidarizare, putem să facem față oricărei provocări și să devenim și mai puternici”.

Agenda tuturor activităţilor – AICI 

Mesajele de felicitare ale ambasadorilor statelor membre acreditate în R. Moldova şi concertul festiv (în difuzare pe parcursul săptămânii 9 – 17 mai şi la Axial TV, inclusiv live FB) – AICI

Zilele Uniunii Europene – 2020 în R. Moldova

În premieră, Ziua Europei este marcată în R. Moldova timp de o lună la TV, radio, online. În acest an, la 9 mai Uniunea Europeană a marcat 70 de ani. Delegația Uniunii Europene în R. Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre UE acreditate în R. Moldova și ambasadele țărilor Parteneriatului Estic, organizează pe parcursul lunii mai o serie de evenimente educaționale, culturale și interactive, cu prilejul Zilei Europei. În premieră, Ziua Europei este marcată în R. Moldova timp de o lună la TV, radio, online. În acest an, la 9 mai Uniunea Europeană a marcat 70 de ani.

Опубликовано Axial TV Воскресенье, 17 мая 2020 г.