Adunărea parlamentară „Euronest”, desfăşurată la Chişinău, cere Comisiei Europene și Consiliului UE...

Adunărea parlamentară „Euronest”, desfăşurată la Chişinău, cere Comisiei Europene și Consiliului UE să facă demersurile necesare pentru începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina până la finalul acestui an

Parlamentul Republicii Moldova a găzduit, în premieră, sesiunea Adunării Parlamentare Euronest (la cea de a X-a ediţe). Pe parcursul a 3 zile, au avut loc ședințele comisiilor, la care au fost adoptate rapoartele privind afacerile politice, integrarea economică, securitatea energetică și aspectele sociale. Alte subiecte discutate de parlamentari au vizat progresele înregistrate de Republica Moldova, Georgia și Ucraina în parcursul european, precum și combaterea dezinformării în țările Parteneriatului Estic.

Cu 36 de voturi pentru și doar o abținere a fost votată rezoluția Adunării parlamentare „Euronest” în care cerem Comisiei Europene și Consiliului UE să facă demersurile necesare pentru începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina până la finalul acestui an.