La Institutul de Filologie Română „B.P.-Hasdeu” al USM a fost inaugurat Centrul...

La Institutul de Filologie Română „B.P.-Hasdeu” al USM a fost inaugurat Centrul de Cercetări ale Imaginarului „Lucian Blaga”

Institutul de Filologie Română „B.P.-Hasdeu” al USM, în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) a desfăşurat, în zilele 3-4 mai 2023, o serie de evenimente științifico-culturale, organizate cu prilejul inaugurării Centrului de Cercetări ale Imaginarului „Lucian Blaga”, inaugurat la Universitatea de Stat din Moldova, Sala „Regina Maria. Evenimentul s-a bucurat de un auditoriu semnificativ în mai multe instituții de educație și cultură din Chișinău.
Invitații speciali ai evenimentului au fost renumiți profesori – din Franța și din România – Jean-Jacques Wunenburger (filosof, profesor emerit de filosofie generală la Universitatea Jean Moulin Lyon 3, Franța, director al Centrului de cercetări internaționale asupra imaginarului) și Ionel Bușe (profesor de filosofie la Universitatea din Craiova, director al Centrului de Studii asupra Imaginarului și Raționalității „Mircea Eliade”. Din R. Moldova – Claudia Vișan, Biroul Național AUF, Moldova.
Directorul Institutului de Filologie Română „B.P.-Hasdeu” al USM, dr.hab. Nina Corcinschi a declarat că fondarea Centrului de Cercetări ale Imaginarului „Lucian Blaga” reprezintă unul dintre obiectivele proiectului La recherche sur l’imaginaire littéraire-artistique. Mai multă informaţie găsiţi aici